marți, aprilie 16, 2024
AcasăȘtiriUn nou program, marca PSD, vine în sprijinul fermierilor români

Un nou program, marca PSD, vine în sprijinul fermierilor români

Un nou program ce vine în sprijinul fermierilor români. Ministrul #PSD al agriculturii continuă să pună în practică angajamentele din Programul de guvernare, în folosul fermierilor și gospodăriilor țărănești.
A fost finalizat proiectul de hotărâre de guvern prin care se acordă crescătorilor de animale un ajutor de stat în sumă totală de 96 milioane lei pentru anul 2022.
Ajutoarele sunt furnizate sub formă de servicii subvenționate întreprinderilor individuale și familiale, persoanelor fizice care dețin certificat de crescător de animale precum și persoanelor juridice care își desfășoară activitatea în domeniul creșterii animalelor.
Revigorarea sectorului zootehnic se adaugă relansării programelor de sprijin pentru legumicultori. Programul „Tomata” este repornit.
Se va acorda în anul 2022 un sprijin de 4000 euro/beneficiar pentru producțiile vândute în perioada 1 martie-10 iunie (ciclul 1) respectiv 15 octombrie-9 decembrie (ciclul 2). Mai mult, guvernul inițiază un program nou de sprijinire a producției de legume deficitare, respectiv castraveți, ardei, ceapă, salată.
Numai aceste 2 exemple din amplul program asumat arată că PSD își respectă angajamentele și că este posibil ca agricultura să își recapete rolul său de motor al dezvoltării și bunăstării.
Numai printr-o producție agricolă ridicată se poate asigura securitatea alimentară a țării și se pot stopa creșterile de prețuri.
Alexandra Presura
deputat PSD 
RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments