joi, martie 28, 2024
AcasăȘtiriContinuarea protestului, de la Filiasi, este o fortare a unei situatii, din...

Continuarea protestului, de la Filiasi, este o fortare a unei situatii, din care au de castigat unii, nu scoala si elevii

Legea din Romania permite inspectorilor scolari generali sa numeasca interimari in functii de conducere in unitatile de invatamant, acolo unde nu este un titular pe post, in urma unui concurs. Asta este legea! Buna, rea, ea exista!

Modul in care s-au facut numirile din partea ”generalului” Gidar la Scoala Gimnaziala Filiasi a fost unul fortat, imoral prin alegerile facute, si in mod evident, nu parea a fi in interesul invatamantului filisan.

In 13 ani de directorat, Alin Mondescu a facut multe lucruri pentru scoala si comunitate, pentru ca a stiut sa lucreze in echipa. Echipa din care a facut parte si actualul director Dan Dinu, un tip echilibrat, un foarte bun profesor si care a demonstrat ca este si un bun manager, in toti ani in care i-a fost adjunct lui Alin Mondescu.

Faptul ca ”generalul” Gidar si-a recunoscut greseala, si a facut o numire interimara buna pentru Scoala Gimnaziala Filiasi, ar fi trebuit sa calmeze spiritele si sa ii faca pe profesori ca din acest moment sa vorbeasca mai mult de interesul elevilor si de inceperea noului an scolar in conditii optime.

Aparitia liderului de sindicat Constantin Rada in peisajul filisan ma face sa imi pun o serie de intrebari. Rada este un personaj toxic pentru invatamantul doljean, un profitor care vrea sa confiste un protestul sincer al oamenilor din Filiasi, si sa ii dea alte conotatii.

Si de ceva timp, ma intreb de ce a lipsit din peisaj, in toata aceasta perioada chiar personajul principal, Alin Mondescu. Foarte multi oameni au iesit in fata sa il sustina intr-o functie in care noi nu stim daca el o mai dorea sau nu. Omul a stat in spate, fara sa spuna nimic. Este clar ca a acceptat si i-a placut situatia.

Inteleg ca noua revendicare a profesorilor de la Scoala Gimnaziala Filiasi este numirea ca adjunct a lui Alin Mondescu. De aceea vor sa protesteze la Craiova.

Sa intelegem ca fara Alin Mondescu in functie de conducere, scoala nu poate functiona, o inchidem si tinem copiii acasa?

Oricat ar amana, pana la uram, in urmatoarele 3 luni, ISJ-urile vor trebui sa tina concursurile pentru ocuparea posturilor de conducere.

Nu poate Alin Mondescu sa stea linistit in aceasta perioada, sa se pregateasca, sa castige concursul si sa revina prin prin propriile merite la conducerea Scolii?

De ce trebuie sa stea o scoala intr-un om? Cred ca primul interes in invatamant este al elevului. El trebuie pus pe primul loc, si in toata aceasta harmalale pentru functii, nu prea am auzit de elev, de conditiile in care va invata, daca sunt luate toate autorizatiile pentru functionarea scolii in noul an scolar.

Continuarea protestului nu este decat o fortare a unei situatii, din care au unii de castigat, da nu scoala si elevii din Filiasi.

 

 

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments