joi, aprilie 18, 2024
AcasăȘtiriTendințele de amenajare interioară. Culorile anului 2021

Tendințele de amenajare interioară. Culorile anului 2021

La modul foarte sincer tendințele de amenajare interioară, oricât ar fi ele de provocatoare și de interesante, sunt doar o lectură plăcută. Foarte puțini sunt cei care le iau cu adevărat în seamă. Altceva trebuie găsit în aceste tendințe de amenajare, care apar an de an, la începutul lui ianuarie. Aceste tendințe trebuie văzute ca fiind soluții, metode care pot îmbunătății și eficientiza decorul din casă, pot face casa și spațiul de locuit, mai comod, mai practic și, de ce nu, mai elegant.

Se poate spune că acestea sunt cele mai evidente tendințe de amenajare interioară, de fapt tot atâtea idei practice pentru casă.

Petreții decorați cu ratan, cărămidă decorativă și pereții verzi, decorați un plante (mușchi și alge) vor fi elementele de interes ale anului 2021, și foarte probabil vor fi în tendințe pentru mai mulți ani la rând.

Deși griul este una dintre culorile anului 2021, ca variantă cromatică pentru interior va fi din ce în ce mai puțin preferat. Dacă în amenajarea din camere va mai rezista, griul va dispare din tendițe, în ceea ce privește bucătăria. În loc va intra verdele dens, intens, violetul, albastrul indigo. Moda interioarelor minimaliste și complet albe, în bucătărier a apus. Avem nevoie de culoare în una dintre cele mai active și mai sociale zone din casă, respectiv bucătăria.

Plăcile ceramice revin în actuaitate, iar primele alegeri trebuie să fie cele colorate, cu model. Dulapurile pictate sunt una dintre cele mai bune alegeri. Stilul de interior industrial pentru amenajarea bucătăriilor rămâne una dintre soluții. Asta înseamnă piatră expusă, tavane înalte, elemente din lemn și metal și culori neutre.

Stilul industrial transpus în amenajarea interioară este una dintre soluțiile perfecte, mai ales în condițiile în care casa a devenit, și va rămâne, una dintre zonele esențiale din viață, evident în contextul pandemic, care va dura, după toate probabilitățile și în 2021. Stilul industrial înseamnă un amestec de design modern și tradițional și funcționează pentru interioarele care trebuie să servească drept spațiu de locuit, de lucru și de joacă în același timp.

Una dintre tendința va fi reîntoarcerea la elementele de stil populare în anii 1950 și 1960, adică piese de mobilier suple, cu picioare înalte, lemn și imprimeuri geometrice. Este acceptat și considerat o idee utilă aceea de a renunța le piesele de mobilier set, de a combina culori și modele. Seturile vor fi în curând văzute ca o defecțiune de design.

În loc să alegem un set complet va fi mai bine să luăm în considerare selectarea individuală a pieselor de mobilier și a modelelor complementare. Tendința este aceea de a amestaca în decorul din casă confortul, nostalgia și tradiția. Se poate spune că este o tendință de renaștere modernă a elementelor de design casnice din casa bunicilor.

O altă abordare este aceea de a renunța la pereții de accent. Tendința va fi orientată către simplu și monocrom. Cu toate acestea tapetul floral, picturile, porțelanul delicat, carpetele și detaliile vintage vor fi soluții de bază pentru decorarea interioarelor și, mai ales a pereților.

Tapetul autoadeziv, detașabil, câștigă popularitate și este o bună soluție pentru a moderniza spațiul de locuit.

În tendințe, pentru calitățile lui va fi și mobilierul de ratan, pentru că aceste materiale naturale adaugă căldură și sunt ușor de întreținut. În replică țesăturile sintetice, cum ar fi poliesterul și nailonul, vor pierde teren în fața textilelor naturale și se va pune accent pe tot ceea ce este reciclat în 2021. Piesele antice, refacute, recuperate și retro vor fi cele mai valoroase.

Culorile anului 2021

Culorile anului 2021 vor fi cele care aduc natura în casă. Astfel primele alegeri vor fi culorile naturale ale materialelor. culorile de pământ, completate de nunațe vii de galben, alb colorat (albul cu tente colorate de verde, roz, gri și albastru). La acestea se vor adăuga notele vibrante: roșu, violet, verde intens, albastru.

Orientarea generală va fi clară. Culorile calde, intime, care sporesc confortul interior sunt prima alegere în 2021, dar și în anii vare vor urma.

sursa: casa-gradina.ro

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments